Σιμεών Μπανός

arxipirosvestis
Αρχιπυροσβέστης - Μάχιμος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975.Πατέρας μου είναι ο Δημήτριος Μπανός και μητέρα μου η Κυπαρισσία Χρυσανθοπούλου. Από μικρός είχα έφεση στην πληροφόρηση, καθώς σε ηλικία 16 χρονών εξέδωσα περιοδικό για τους μαθητές ενός φροντιστηρίου. Σπούδασα δημοσιογραφία στην Αθήνα και ασχολήθηκα ως ρεπόρτερ και συντάκτης την δεκαετία του ’90 ,σε έντυπα, ραδιόφωνο ,τηλεόραση και εφημερίδα.
Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις και μέχρι σήμερα εξακολουθώ ερασιτεχνικά να ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, κυρίως διαδικτυακά σε περιοδικό που εμπεριέχει τομείς εθελοντισμού, διάσωσης, πυρόσβεσης και υγείας.

Από τις αρχές του 2000 έως και σήμερα εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείρηση μεταφορών που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηπείρου. Είμαι δραστήριο πνεύμα και άτομο, ασχολήθηκα με πολεμικές τέχνες, τα extreme sports, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 άρχισα να ασχολούμαι με τη πολιτική προστασία του Δήμου Πεντέλης και γενικά με τον εθελοντισμό.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα ανήκω ως εθελοντής από το 2010 και αμέσως ένιωσα πως βρήκα αυτό που με εκφράζει απόλυτα, παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, που ανήκει στον 12ο Π.Σ.

Έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου με σεμινάρια πρώτων βοηθειών , διάσωσης, τακτικών μάχης, επιβίωσης, σκοποβολής και κατάδυσης.